Muziekfestival MTV komt vier dagen naar Amsterdam

22 juli 2013 13:29 | muziek | Door Televizier

Van 6 tot en met 9 november gaat Amsterdam schudden op zijn grondvesten. MTV brengt dan in aanloop naar de EMAs een vierdaags muziekfestival naar de stad.

Begin dit jaar werd al bekend Amsterdam dit jaar de thuishaven is voor de MTV Europe Music Awards (EMAs). De awards worden in november in het Ziggo Dome uitgereikt. Vandaag heeft de muziekzender laten weten dat in aanloop naar het evenement toe er een vierdaags festival wordt georganiseerd.

MTV Music Week

Het vierdaagse festival heet MTV Music Week en vindt plaats op verschillende locaties in de hoofdstad. Helaas is nog onduidelijk welke artiesten komen optreden in ons kikkerlandje. Het enige wat MTV laat weten is dat er "nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres zoals pop, rock en dance" zullen optreden.

Heidi Klum

Het is nog onbekend wie dit jaar het muziekspektakel mag gaan presenteren. Vorig jaar praatte Heidi Klum de show aan elkaar in Frankfurt. Zij danste toen vrolijk mee met Psy's Gangnam Style.

EMA's in Nederland

Het is inmiddels alweer zestien jaar geleden dat de MTV EMA's werden uitgereikt in Nederland. In 1997 werden de beeldjes uitgereikt in Ahoy Rotterdam. Toen was er onder andere een optreden te zien van de Spice Girls.

Meer over