Nick Nicolai overrompeld door aandacht na auditie Holland's Got Talent

Nick Nicolai verbaasde iedereen toen hij At Last zong tijdens de tweede auditieronde van Holland's Got Talent. Sindsdien staat z'n leven danig op de kop.

In RTL Boulevard vertelde de 18-jarige zanger uit Haastrecht wat hem allemaal overkomen is na afgelopen vrijdag.

Meer zekerheid

De opnames waren natuurlijk al een tijdje geleden. Nick keek de aflevering thuis: "Met familie hebben we samen gekeken. Het was heel vet om te zien." Na het optreden kreeg hij zoveel berichten binnen dat z'n telefoon spontaan de geest gaf. Volgens Nick, die in het verleden veel gepest is, heeft de auditie hem veranderd. Het succes heeft hem meer zekerheid gegeven.

Perez Hilton

En na de uitzending ging zijn auditie vrijwel meteen viral. Over de hele wereld zagen mensen hoe hij met zijn stemgeluid de jury wegblies. Ook de Amerikaanse blogger Perez Hilton, een fan van nieuw talent, kreeg het filmpje onder ogen en plaatste het op zijn populaire site zodat nog eens tienduizenden konden horen hoe verrassend goed Nick is. Sowieso lijkt Hilton een zwak te hebben voor Nederlandse performers, enkele maanden geleden was hij helemaal lyrisch over Voice-kandidate Jennie Lena.

Gordon is fan

Ook Gordon steekt zijn bewondering voor Nick niet onder stoelen of banken, ook al zou hij als jurylid feitelijk onbevooroordeeld moeten zijn. Aan de Telegraaf vertrouwt Gordon toe dat hij heilig in Nick gelooft en dat een internationale doorbraak dankzij die bijzondere stem zeker niet ondenkbaar is: "Hij heeft zo’n bijzonder geluid, ik heb zoiets nog nooit gehoord. Zo’n kracht in die hoge stem, ik weet hoe moeilijk dat is nu moet ik wel heel eerlijk zijn, we hebben nog een aantal supertalenten in de volgende afleveringen te gaan hoor."

Parel

Desondanks heeft Nick een streepje voor, meent Gordon: "Hij gaat zeker heel ver komen in de finale. Hij zal nog voor heel wat vuurwerk zorgen, kan ik je vertellen. Ik geloof helemaal in hem. Echt, maar eens in de zoveel jaar komt er zo’n parel als hij bovendrijven!

Reageren