Eindelijk bekend!

Officieel: Jeangu Macrooy doet ESF voor Nederland

10 Januari 2020 15:12 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Jeangu Macrooy is de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Dat is officieel bekendgemaakt.

Er gingen eerder deze week al namen rond, waaronder ook de naam van Macrooy, maar officieel was er nog niks wereldkundig gemaakt. Dat is nu wel het geval.

'Schot in de roos'

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is," aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Droom die uitkomt

De 26-jarige Macrooy, die reeds twee succesvolle albums uitbracht, is uiteraard ook erg blij met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let's go!"

Portret

Op een later moment worden de verdere details over de inzending bekendgemaakt. Op vrijdagavond 10 januari om 18.15 wordt in EenVandaag al extra aandacht besteed aan Macrooy in de vorm van een portret. Ook geeft hij een eerste reactie.

Meer over