Op Volgorde

Schema Tweede Halve Finale Eurovisie Songfestival 2021

17 mei 2021 17:59 | muziek | Door Irma Tomas

© Eurovision
Zeventien landen staan klaar voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Slechts 10 landen mogen door naar de grote finale. Wij maakten een handig schema met alle deelnemers in deze halve finale.

1. San Marino: Senhit - Adrenalina

Senhit vertegenwoordigde San Marino al eens in 2011 en de zangeres met het wafelhaar is terug met dit aardige up tempo Latino-geïnspireerde R’n'B-nummer. Senhit doet het helemaal niet slecht bij de bookmakers dus we zien haar vast terug in de finale. Bovendien is er dikke kans dat de wereldberoemde rapper Flow Rida nog even komt mee-rappen. 

2. Estland: Uku Suviste - The Lucky One

Uku doet vast zijn best en hij ziet er nog leuk uit ook, maar een finaleplaats lijkt ver weg voor The lucky one. Het lied is gewoonweg niet goed genoeg.  

3. Tsjechië: Benny Cristo - Omaga

Benny Cristo schreef dit vrolijke liefdesliedje helemaal zelf en hij komt ook over als een vrolijk type, maar is het aanstekelijk genoeg voor een plek in de finale?

4. Griekenland: Stefania Liberakakis - Last Dance

Daar is onze Nederlandse Stefania die de Griekse eer mag verdedigen met een modern disco-liedje. Het Europese publiek wordt met de dag enthousiaster over de tiener, dus zij gaat vast en zeker met vlag en oranje wimpel naar de finale.  

5. Oostenrijk: Vincent - Bueno Amen

Helaas is de sympathieke Vincent geen hoogvlieger. Zijn ballad is niet aanstekelijk genoeg en er zit teveel herhaling in om het ver te schoppen. 

6. Polen: Rafał - The Ride

Polen bungelt helaas onderaan bij de bookmakers (die het meestal bij het rechte eind hebben). Rafal maakte er een vrolijk nummer van met een jaren '80 gevoel, maar het zal bij één optreden blijven. 

7. Moldavië: Natalia Gordienko - Sugar

Natalia stond in 2006 ook al eens voor Moldavië op het Songfestival. Destijds werd ze 20ste en ditmaal hoopt ze het beter te doen. Dat moet gebeuren met een heel dansbaar en vrolijk liedje met wat trompetters. En die zijn nooit weg. 

8. IJsland: Daði & Gagnamagnið - 10 Years

Voor deze IJslandse band met de onuitspreekbare naam was de afgelasting van vorig jaar een ramp omdat Daði & Gagnamagnið met Gagnamagnið een geweldig nummer hadden. En gelukkig is ook de inzending van dit jaar hartstikke leuk. Het is wel een doffe teleurstelling dat een van de leden het coronavirus onder de leden heeft zodat de band niet live kan optreden. 

9. Servië: Hurricane - Loco Loco

Servië stuurt drie vrouwen met heel veel haar en een vrolijk nummer. Maar de dames zullen een piekfijne show neer moeten zetten willen ze later deze week nog terugkeren op het podium van Ahoy. 

10. Georgië: Tornike - Kipiani You

Tornike zingt een romantische ballad maar echt pakken doet het lied je niet. Vandaar ook dat we Georgië niet meer gaan terugzien. Hoe jammer dat ook is voor onze Tornike. 

11. Albanië: Anxhela Peristeri - Karma

Het is even een blokje doorbijten geblazen. Na de zwakke broeders Servië en Georgië is ook Albanië er eentje om snel te vergeten. Anxheli kan de finale gewoon vanaf de bank thuis bekijken. Of er moeten hele grote verrassingen gebeuren. 

12. Portugal: The Black Mamba - Love Is on My Side

Love is on my side is een aardig liftmuziekje maar opvallen doet Portugal bepaald niet met dit jazzy nummer dat een tikje aan de saaie kant is. 

13. Bulgarije: VICTORIA - Growing Up Is Getting Old

VICTORIA heeft een best een knoeperd te pakken met deze mooie ballad met violen en een refrein dat prima mee te zingen was geweest door een stampvol Ahoy. Dat vele publiek is er niet, maar het lied blijft overeind.  

14. Finland: Blind Channel - Dark Side

Finland doet het helemaal anders dan andere landen met deze rockband. Dark side klinkt luid en vol energie. En alleen al omdat deze mannen zo verschillend zijn van de rest, verdienen ze een plekje in de finale. 

15. Letland: Samanta Tina - The Moon Is Rising

Samantha zingt een feministisch nummer en ze heeft een goede stem maar dit nummer gaan we hoogstwaarschijnlijk niet terugzien in de finale. Het is simpelweg niet sterk genoeg. 

16. Zwitserland: Gjon's Tears - Tout l'Univers

Dit mooie, gevoelige, wat melancholische lied (dat wered geschreven door de man achter Arcade) zou wel eens om de eerste plek kunnen gaan strijden dit jaar.  Mochten de Zwitsers winnen, dan zou het de eerste keer zijn sinds 1988, toen Celine Dion met de bokaal naar huis ging. 

17. Denemarken: Fyr og Flamme - Øve Os På Hinanden

Een popliedje met een duidelijk jaren tachtig-geluid. Het probleem is dat Denemarken niet het enige land is dat deze weg is ingeslagen en er zijn andere landen die het beter doen. Dit is waarschijnlijk het enige optreden van de Denen op het Eurovisie Songfestival. 

 

Meer over