Voorspelling

'Songfestivalnummer wordt een ballad'

22 januari 2019 14:00 | muziek | Door Televizier

© ANP
Duncan Laurence gaat een ballad zingen op het Eurovisiesongfestival. Dat voorspelt zijn vriend Sjors van der Panne op NPO Radio 5.

Sjors en Duncan deden allebei mee aan The Voice of Holland. Vandaar dat Sjors denkt te weten waar hij voor gaat kiezen. Gisteren werd bekend dat Duncan Laurence Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. 

Ballad

Het wordt een ballad, voorspelt Sjors. "Duncan kan zoveel met zijn stem, hij kan zo enorm hoog zingen, dat gaat hij echt wel laten horen", vertelt hij. "Ik denk dat het een ballad wordt, geen up-tempo-nummer. Maar er zitten wel een paar momenten in waarin hij met zijn stem helemaal los kan gaan. Hij is zo artistiek, hij gaat ons en de hele wereld verrassen."

Engelstalig

Natuurlijk is het ook een belangrijke vraag in welke taal het lied gezongen gaat worden, en ook daar heeft Sjors een idee over. "Duncan kan nu eindelijk een keer echt laten zien wat hij allemaal kan. En dan ook meteen aan de hele wereld", zegt hij. "Die kans gaat hij met beide handen pakken." Engels dus? Wij zijn benieuwd!

Meer over