Knallers in tweede helft

Startpositie van Nederland in halve finale Songfestival bekend

22 maart 2023 17:11 | muziek | Door Marjolein Vos

© ANP/REMKO DE WAAL
Dion Cooper en Mia Nicolai treden als veertiende op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Het duo moet na Tsjechië optreden en na hen volgt Finland. Finland is het laatste optreden van de eerste halve finale.

Dat maakte de organisatie zojuist op hun Youtube-kanaal bekend.

Concurrenten

Noorwegen trapt de avond af. Gevolgd door Malta, Servië, Letland, Portugal, Ierland, Kroatië, Zwitserland, Israël, Moldavië, Zweden, Azerbeidzjan, Tsjechië, Nederland en tot slot Finland. 

 

Kanshebbers

Voor deze halve finale gelden als ultieme kanshebbers Zweden en Finland. Voor Zweden doet Loreen, winnares met Euphoria in 2012, mee. Als we kijken naar de voorspellingen maakt Zweden het meeste kans op de eindoverwinning. Voor de winst voor de halve finale zitten Zweden en Finland elkaar op de hielen. 

Big five

In de eerste halve finale zullen ook drie landen mee stemmen van de big five en de winnaar van vorig jaar. In de halve finale van Mia en Dion zitten Frankrijk, Duitsland en Italië. Dat betekent automatisch dat Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en Spanje bij de tweede halve finale mee zullen stemmen.

Kijk hier voor alle inzendingen. 

Meer over