Maar gaat door

Stemproblemen voor ESF-inzending Joost Klein

25 februari 2024 11:54 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP / Fotograaf Robin van Lonkhuijsen
Joost Klein is volle bak aan het optreden in aanloop naar zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar moet wel oppassen met zijn stem. Zaterdag stond hij op de planken in Zürich, maar dat deed hij wel met een stem die begint te protesteren. 

"My voice hurts, but the show must go on. I will give all my energy to the people", schreef hij voorafgaand aan het optreden in de Zwitserse hoofdstad.

Volgens De Telegraaf blies hij vervolgens moeiteloos de hele zaal weg. "De Exil in Zürich is een klein zaaltje, maar de boel ontploft al snel. Binnen dertig seconden is de eerste moshpit een feit. Het is totale gekte in de Zwitserse club. Tot het eind blijven de energieke beats de hoofdrol spelen", recenseert de krant.

Excuses tijdens optreden

Tijdens het optreden maakte Joost Klein zijn excuses voor zijn stem, zo tekent de ochtendkrant op. "Ik heb een druk schema waardoor mijn stem niet optimaal is”, zou hij tijdens de show hebben gezegd.

Europapa bij Lubach

De zanger maakt overigens komende week bekend met welk liedje hij naar het Eurovisie Songfestival gaat. De titel (Europapa) is al bekend, maar het lied zelf nog niet. Op donderdag 29 februari brengt hij het ten gehore in De Avondshow met Arjen Lubach.

Meer over