Dit mag je verwachten

Tweede seizoen Chansons in oktober te zien

24 augustus 2022 12:13 | muziek | Door Judith Regeling

© Floris van Bergen
Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk keren binnenkort weer samen terug op tv. Vanaf 9 oktober gaat namelijk het tweede seizoen van Chansons!! van start.

De NPO onthult dit zojuist via hun programmering op de website van STER.

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk: ‘Opnames van het tweede seizoen Chansons! in volle gang’ 

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps gooiden eerder al hoge ogen met het muzikale programma, waarin ze samen door Parijs liepen om het Franse lied te eren. In eerste instantie was het de bedoeling dat de reeks 'slechts' vier uitzendingen zou krijgen, maar daar kon het volgens zowel de fans als de makers niet bij blijven. En daarom komt BNNVARA vanaf 9 oktober weer met vier gloednieuwe afleveringen.

Chansons

In het tweede seizoen van Chansons!! zetten de twee heren een volgende stap in hun missie om het Franse levenslied voor eens en altijd op de kaart te zetten, zo blijkt uit de eerste gegevens. Daarvoor zullen zij enkele artiesten in de spotlights zetten die het afgelopen reeks met een plekje in de schaduw moesten doen. Zo staat aflevering één in het teken van een van de koninginnen van Montmartre, een moeder van het Franse lied: Patachou. Én is er aandacht voor Josephine Baker: de eerste zwarte vrouw die in 2021 is bijgelegd in het Pantheon.

Nina Simone

Verder in de reeks zullen Matthijs en Rob Kemps het hebben over Gilbert Bécaud, Nina Simone, Yves Montand en zangeres Barbara. Het levensverhaal van die laatste zou ervoor moeten zorgen dat de prachtige muziek nog harder binnenkomt. Wordt dus vervolgd!

Chansons!! is vanaf 9 oktober wekelijks om 21:30 uur te zien op NPO1.

Meer over