Seks en drugs

10 series op Netflix die lijken op White Lines

28 mei 2020 11:38 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
White lines is de serie meest besproken serie van de laatste weken. De Britse Zoe gaat op Ibiza op zoek naar de moordenaar van haar 20 jaar geleden verdwenen broer Axel. Ter plekke stuit ze op veel geheimen, nog meer seks en een enorme hoeveelheid drugs (de titel verklapte het al een beetje). Wij gingen op zoek naar de top 10-series op Netflix met dezelfde ingrediënten.

1. Bad blood

Deze Canadese misdaadserie gaat over de (echt bestaande) maffiafamilie Rizzuto familie die jarenlang de drugshandel in Montreal in handen had. Hoofd van de hele operatie is Vito Rizzuto die een enorme drugssmokkeloperatie vanuit de haven runt. Maar wanneer Vito wordt uitgeleverd aan de VS voor een drievoudige moord uit de jaren tachtig op de New Yorkse Bonanno-maffiafamilie, neemt zijn rechterhand, Declan Gardiner (Kim Coates) de boel over. Er is ook nog een tweede seizoen, maar dat is pure fictie. De mooie plaatjes uit White lines ontbreken, maar drugs en moord zijn volop aanwezig. 

2. Skins

Skins volgt een stel tieners in Bristol, Engeland. De serie behandelt serieuze onderwerpen als eetstoornissen, geestelijke problemen en pesten. Maar de tieners hebben, wanneer hun ouders even de hielen licht, vooral veel seks. In het klaslokaal, op feestjes, op een dakterras, in de badkamer. Overal eigenlijk. En dat zeven seizoenen lang. Kijk de trailer en je weet genoeg. 

3. Outer banks

Nog meer geile tieners zie je in Outer banks, al speelt het verhaal zich ditmaal af aan het strand in North Carolina. Er is zon, er is seks en het gaat er allemaal net zo ordinair aan toe als in White lines. En dan is er ook nog de kwestie van een verdwenen vader. 

4. Queen of the South

Teresa Mendoza wordt gedwongen om te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Dat is vervelend, maar Teresa ziet ook kansen en doet er alles aan om de absolute macht te veroveren in het kartel. Van een overvloed aan drugs ben je met deze serie sowieso verzekerd. En met de seks,moord en het campy gehalte zit het ook wel goed.

5. El Chapo

Over drugs gesproken. El chapo verhaalt over de opkomst en ondergang van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo. Twintig jaar lang was hij ‘s werelds machtigste drugsbaas ter wereld en dat wordt en blijf je alleen maar door nietsontziend te zijn. El chapo is wat geweld betreft zelfs nog bruter dan het al keiharde Narcos. Inmiddels slijt Joaquín zijn dagen trouwens in een Amerikaanse gevangenis. 

De rest van de Top 10

Benieuwd naar de rest van de top 10? Die vind je bij onze vrienden van Guidinc.nl, de plek met nog veel meer serie- en filminspiratie. Kijk snel!

 

Meer over