Wie is het?

5 theorieën over de The Black Hood in Riverdale

3 mei 2018 17:30 | netflix | Door Televizier

© © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved
Wie is toch The Black Hood in Riverdale? De Netflixserie gaf enkele weken geleden een onverwacht saaie onthulling toen conciërge Mr. Svenson werd aangewezen, maar na zijn dood blijkt dat de slechterik toch nog rondloopt. Wij zetten een aantal theorieën op een rijtje over de identiteit van The Black Hood.

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de afgelopen afleveringen op Netflix.

1. Hal Cooper

Heb je er ooit over nagedacht hoe The Black Hood aan Betty’s nummer komt? Haar vader Hal zou er niet eens om hoeven vragen. Het is ook wel heel toevallig dat elke keer als The Black Hood toeslaat, Hal nergens te bekennen is. In de afgelopen aflevering hintte de serie hier zelf ook op: wanneer Betty’s slechte nepbroer Chic wordt overgeleverd aan The Black Hood, is Betty’s vader bij thuiskomst toevallig verdwenen om haar “te zoeken”.

2. Sheriff Keller

Vooral in het begin van het seizoen gedroeg Sheriff Keller zich wel erg verdacht. Hij wilde Archie niet helpen de man te vinden die zijn vader had neergeschoten en verder heeft hij geen idee wie het kan zijn. Wellicht omdat hij zelf The Black Hood is? The Sugarman werd vermoord in zijn cel. Een makkelijke moord voor een sheriff die de sleutels heeft. Ook schoot Keller de eerste verdachte, Mr. Svenson, neer, misschien om de aandacht van zichzelf af te leiden? Als je hem lang in de ogen kijkt, vallen de gelijkenissen je namelijk wel op.

3. Er zijn twee Black Hoods

Wat nou als er geen ‘The Black Hood’ is en er meerdere mensen in het spel zijn? Fans viel het op dat er verschil zit in de verschillende moordmethodes. Miss Grundy werd gewurgd, drugsdealer Robert Philips werd neergeschoten in zijn cel, Fred Andrews werd neergeschoten maar overleefde, er werd op Moose en Midge geschoten en uiteindelijk werd Midge neergestoken tijdens de schoolmusical. Het zo zomaar kunnen dat twee handlangers hun eigen moordmethodes hebben en op meerdere plekken tegelijk kunnen zijn. Een producer van de show gaf toe dat ze drie identiteiten in gedachten hadden voor The Black Hood – wie weet konden ze écht niet kiezen.

4. Claudius of Clifford Blossom

Tja, we twijfelen nog steeds of Claudius Blossom echt een verdwenen tweelingbroer is, of dat Clifford Blossom een spelletje speelt. De Blossom-familie is behoorlijk verknipt, dus als Clifford zijn dood heeft gefaket zou ons dat niet verbazen. Als wraak op het stadje Riverdale kan hij achter de ‘slechte mensen’ zijn aangegaan, wat extra makkelijk gaat als niemand verwacht dat je nog leeft. Ook kan het dat Claudius wel echt bestaat en Clifford heeft vermoord om zijn fortuin over te nemen en al zijn vijanden uit de weg te ruimen.

5. Dilton Doiley

Een veel genoemde naam is Dilton Doiley. Mocht je hem vergeten zijn, hij is de creepy jongen die Archie een pistool gaf. “Als we onszelf niet beschermen, doet niemand het.” Nou is Dilton maar een klein ventje vergeleken met The Black Hood, maar wie zegt dat hij zijn handen vuil heeft gemaakt? Misschien heeft hij mensen bedreigd en leverde Hal zo de brief af bij Alice, schoot Tall Boy Fred Andrews neer en ging Sheriff Keller achter de Sugar Man aan. Dit ventje moeten we in de gaten houden.

Wie denk jij dat The Black Hood is? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: Riverdale en Arrow krijgen volgend seizoen.

Meer over