Tiger King

Carole Baskin krijgt tijgerpark van vijand Joe Exotic

2 juni 2020 11:59 | netflix | Door Daisy Heyer

© AFP
Wie dacht dat Tiger King voorbij was, heeft het mis: Carole Baskin, krijgt het dierenpark van Joe Exotic toegewezen. Dat heeft een rechter bepaald.

De uitspraak is onderdeel van een claim van Big Cat Rescua, de organisatie van Carole Baskin. Die klaagde Joe Exotic in 2013 aan voor inbreuk op haar handelsmerk, omdat Joe beelden en logo's gebruikte die heel erg leken op die van het dierenpark van Carole.

22 jaar celstraf

Joe, die op dit moment een celstraf van 22 jaar uitzit voor het beramen van een moord op Carole en het doden van tijgerwelpjes, moest Carole vanwege die rechtszaak bijna 1 miljoen dollar terugbetalen, maar deed dit nooit. In plaats daarvan zorgde hij ervoor dat in 2011 de eigendomsrechten van het park werden overgedragen aan zijn moeder. Als hij de strijd met Carole zou verliezen, wilde hij er op deze manier voor zorgen dat zijn bezittingen niet zou verliezen. 

Meer zien zoals Tiger King? Ga naar Guidinc.nl

Maar dat liet Carole niet gebeuren: in 2016 klaagde Big Cat Rescue ook de moeder van Joe Exotic aan met de beschuldiging dat de overdracht fraude was. De rechtbank heeft die beschuldiging nu bewezen verklaard; de eigendomsrechten van het park van Joe Exotic gaan nu naar Carole's Big Cat Rescue. 

Jeff Lowe

Helemaal overhevelen gebeurt niet direct: het park is momenteel nog in bezet van Jeff Lowe, die we ook in Tiger King kunnen zien. Jeff krijgt van de rechter 120 dagen de tijd om het terrein te verlaten en daarbij de dieren mee te nemen. 

Meer over