Historische dag

De eerste Nederlandse serie staat op Netflix: Ares

17 januari 2020 10:56 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
Vrijdag 17 januari is een historische dag. Vanaf vandaag staat de allereerste geheel Nederlandse serie op Netflix. En alles aan Ares is groots aangepakt.

Ares is niet een een doorsnee drama maar een psychologische horrorserie met bovennatuurlijke elementen. Daarvan zie je er niet zoveel. In Ares sluiten Rosa (Jade Olieberg) en haar beste vriend Jacob (Tobias Kersloot) zich aan bij de exclusieve Amsterdamse studentenvereniging Ares. Ze storten zich vol goede moed de ontgroening in maar ontdekken dat Ares nogal een duistere club is die geheimen bewaart over het verleden van Nederland. 

Donkere geschiedenis

Al snel verdwijnt Rosa en blijkt dat Ares daar van alles mee heeft te maken, net zoals de 'donkere' geschiedenis van Nederland. Volgens de makers zijn de mensen van de studentenclub 'fucking evil', dus er staan ons nogal wat ellendige zaken te wachten.  

190 landen

De serie bestaat uit acht afleveringen van een half uur en is vanaf nu in maar liefst 190 landen te zien! Hopelijk hebben de makers iets moois neergezet. Aan de locaties zal het niet liggen. Ares is o.a. gefilmd in het Rijksmuseum, het Tropenmuseum en het drijvende Chinese restaurant Sea Palace bij het Centraal Station van Amsterdam. 

Wil je nog veel meer lezen over VOD? Ga dan snel naar Guidinc.nl en abonneer je!

Meer over