Eerste beelden

Hij staat online: een interactieve Black Mirror-film

28 december 2018 12:18 | netflix | Door Televizier

© Netflix
Vandaag heb je hét excuus om al je afspraken te schrappen en je voor de televisie te installeren. De interactieve film van Black Mirror staat online!

Ho, even wachten. Interactief? We horen het je denken.

Ja, interactief. In deze film kun jij bepalen wat voor keuzes de personages maken. We zagen zoiets al eerder in In De Gelezen Kat: Gevangen in een Verhaal. Daarin konden kinderen met hun afstandsbediening de volgende stappen van de personages bepalen. Als volwassenen hebben we nu ons eigen speeltje en kunnen we losgaan op de science fiction-serie Black Mirror. Bandersnatch is de allereerste interactieve film voor volwassenen!

Bandersnatch

In de film gaan we terug naar het jaar 1984, waar we de nerderige tiener Stefan volgen. Hij is bezig om een science-fiction boek tot een computerspel om te zetten. Het boek heeft meerkeuzevragen en het spel vanzelfsprekend ook. Maar er is een addertje onder het gras. De schrijver van het boek is tijdens het creatieve proces alle realiteitszin verloren en hetzelfde dreigt nu met Stefan te gebeuren…

Interactief

Als je de film keer op keer gaat kijken, kun je vijf keer op een ander einde uitkomen. Als je snel bent en niets opnieuw doet (want ja, dat kan) ben je in veertig minuten klaar. Gemiddeld kijk je zo’n anderhalf uur en alles bij elkaar is er vijf uur (!) aan beeldmateriaal. Succes!

Meer over