De keuze is aan jou

Kies je favoriete einde bij Netflix

3 oktober 2018 10:06 | netflix | Door Televizier

© David Dettmann/Netflix
Nagelbijtend naar de laatste aflevering van je favoriete serie kijken om vervolgens teleurgesteld te zweren het er nooit meer over te hebben. Je kent het gevoel vast wel: het einde was te slecht voor woorden. Netflix brengt de oplossing.

Binnenkort kan jij namelijk zelf bepalen hoe een aflevering eindigt! Netflix is volgens de Amerikaanse website Bloomberg bezig om interactieve televisie op het platform te lanceren. Dit zou voor zowel series als films op de planning te staan.

Black Mirror

De science-fiction serie Black Mirror wordt genoemd als een van de projecten waar de kijker binnenkort zelf de verhaallijn kan bepalen. Dat lijkt een ideale keuze voor dit experiment, aangezien in deze Britse serie de invloed van technologische ontwikkelingen op het dagelijkse leven wordt verkend. Bovendien is elke aflevering een afgerond verhaal. Momenteel is het vijfde seizoen in de maak.

Gelaarsde Kat

Het is niet voor het eerst dat Netflix de keuze aan de kijker laat. In De Gelezen Kat: Gevangen in een Verhaal kun je gedurende de film zelf kiezen wat de volgende stappen van de avontuurlijke kat zullen zijn. 

We moeten nog heel even wachten op de volwassenenversie: de eerste interactieve aflevering van Black Mirror zal naar verwachting eind dit jaar verschijnen.

Meer over