'Op mijn voorwaarden'

Max Verstappen keert terug in het vijfde seizoen van Netflix-serie Drive to Survive

1 juli 2022 13:44 | netflix | Door Esther Hut

© AFP / JUSTIN TALLIS

Goed nieuws voor Formule-1 fans! We gaan Max Verstappen veel vaker zien in het het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive. Hij weigerde de afgelopen jaren mee te werken, maar daar komt nu dus verandering in.

Max stak zijn mening over de serie niet onder stoelen of banken en was het vooral niet eens met de manier waarop de makers de coureurs neerzetten. Volgens Verstappen werden sommige gebeurtenissen overdreven gedramatiseerd en de onderlinge rivaliteit overdreven.

Grote afwezige

In het vierde seizoen, dat afgelopen maart uitkwam, was Max dan ook de grote afwezige. En dat terwijl hij in dat seizoen voor het eerst wereldkampioen wordt. Voor de makers dus een grote aderlating, want het hele seizoen draaide zowat om Max en Lewis Hamilton.

Maar Netflix heeft hem dus kunnen overhalen. In de podcast Pardon My Take geeft de coureur aan weer open te staan voor een rol in de serie, maar dan wel op zijn voorwaarden. "We zijn tot een goede verstandhouding gekomen voor de toekomst en hoe we daarin samen kunnen werken. Ik weet zeker dat je mij in het volgende seizoen wat meer zult zien," aldus Max.

Meer inspraak hebben

“Ik heb ze verteld wat in het verleden volgens mij niet goed ging. Ik wil wat meer inspraak hebben in de manier waarop ik word geportretteerd, in plaats van dat ik een interview geef en dat ik niet weet wat ze daarmee gaan doen. Het moet wat realistischer zijn en ik wil daar wat meer controle over hebben."

Mijn voorwaarden

"Ik houd er niet van om op de voorgrond te staan, maar ik begrijp wel dat ze ook mij willen zien in Drive to Survive", aldus de Nederlandse wereldkampioen. "Deze Netflix-serie helpt enorm voor de populariteit van de sport, zeker in de Verenigde Staten. Ik vind het niet erg om daar een rol in te spelen, maar dan wel op mijn voorwaarden. Het moet voor beide partijen goed zijn.”

Hoe prominent Max zijn rol gaat zijn in de serie moet nog blijken. De opnames voor seizoen vijf zijn in ieder geval al begonnen en naar verwachting in maart 2023 op Netflix te zien.

Meer over