Exclusieve deal

Netflix gaat Roald Dahl-animatieseries maken

Reuzenperziken, chocoladefabrieken, heksen en griezels: de fantasiewereld van Roald Dahl is nog steeds razend populair. Netflix speelt daar slim op in en heeft een exclusieve deal gesloten met de erfgenamen van de kinderboekenschrijver. 

Dat betekent dat we ons binnenkort weer mogen onderdompelen in de hersenspinsels van Roald Dahl. Netflix gaat namelijk nieuwe animatieseries maken gebaseerd op zijn verhalen.

Unieke magie

Dat maken Netflix en The Roald Dahl Story Company bekend. "Wij willen zo veel mogelijk kinderen de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl laten ervaren", zegt Felicity Dahl, de weduwe van Roald Dahl. "De samenwerking met Netflix is een belangrijke stap om dat mogelijk te maken. Roald zou hier heel blij mee zijn, dat weet ik zeker." Netflix verklaart de personages van Roald Dahl op een moderne manier te willen neerzetten. 

Sjakie en de Chocoladefabriek

Netflix heeft de rechten verkregen van een flinke lijst met titels - waaronder klassiekers als Sjakie en de Chocoladefabriek, De Griezels, De GVR en Matilda. De Fantastische Meneer Vos en De Reuzenperzik ontbreken. Het is voor het eerst dat Netflix een reeks van verschillende series en specials voor alle leeftijden maakt en de productie staat op de planning voor volgend jaar.

Meer over:

Reageren