Franse fantasy

Netflix maakt serie over bedenker guillotine

De bloederige tijden van de Franse Revolutie vormen een ideaal decor voor een duistere serie en daar is Netflix nu ook achter. Er is een Franse fantasy-crimeserie in de maak die een alternatieve versie van de opstand laat zien. 

In de serie staat de uitvinder van de guillotine centraal: Joseph Guillotin. Zijn personage onderzoekt een aantal mysterieuze moorden en ontdekt een onbekend virus.

Revolutie

Het verhaal begint in 1787, twee jaar voor de revolutie in Frankrijk begint. Het virus dat Guillotin ontdekt verspreidt zich razendsnel over de Franse aristocratie. Daardoor beginnen zij normale burgers te vermoorden, wat leidt tot, daar heb je 'm, een behoorlijke opstand. Niet helemaal zoals in de geschiedenisboekjes, want de makers willen de geschiedenis van de revolutie met een flinke knipoog vertellen. 

Ruzie

Netflix en Frankrijk hadden even ruzie nadat de de Fransen besloten hadden dat films van platforms als Netflix niet meer mee konden dingen naar de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Inmiddels is het weer dikke mik. Onlangs werd de opening van een kantoor in Parijs aangekondigd, net zoals de creatie van zeven Franstalige series. Daaronder valt ook Osmosis, een romantische science-fiction serie. 

Meer over:

Reageren