Dirty Lines

Netflix maakt serie over opkomst Nederlandse telefoonsekslijnen

26 Juni 2020 11:46 | netflix | Door Andrea Peelen

© Netflix

Na Ares is er een tweede Netflix Original serie in de maak: Dirty Lines. De serie is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig en gaat over de opkomst van de telefoonsekslijnen eind jaren tachtig.

In Dirty Lines volg je het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, komt hij met een briljant idee als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen. Met behulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het allereerste telecom-seks bedrijf van Europa.

Miljoenenindustrie

Het bedrijfje begint vrij knullig - in de garage van hun ouders - maar al snel ontwikkelen de sekslijnen zich tot een miljoenenindustrie. Dit komt deels ook omdat de tijd meezit; het is net na de Koude Oorlog en de nieuwe generatie probeert het doemdenken van de jaren tachtig van zich af te schudden en het leven te vieren. 

In deze periode staat Amsterdam wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling, dankzij een radicale nieuwe muziekvorm (house) en een nieuwe lovedrug (XTC). De sekslijnen van Frank bieden de mogelijkheid om op een nieuwe manier anoniem seks te ervaren.

Dirty Lines laat tijd van verandering zien

Het verhaal is geschreven door Pieter Bart Korthuis (bekend van Penoza en Vechtershart). "De serie Dirty Lines biedt een unieke kans om een tijd tot leven te brengen waarin Nederland een enorme verandering onderging", vertelt hij. "De opkomst van het snelle geld en het clubleven in Amsterdam, en de schaduwkanten daarvan, bieden de ideale arena om een spannende serie te maken over begrippen als seksualiteit en macht. Het vertrouwen dat we daarbij van Netflix krijgen, is heel bijzonder om mee te maken."

Dirty Lines moet in 2021 op Netflix verschijnen. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden:

Meer over