Kritiek Hasan Minhaj

Netflix verwijdert aflevering Patriot Act op aandringen Saudi-Arabië

Netflix heeft op aandringen van Saudi-Arabië een aflevering van de comedyshow Patriot Act offline gehaald. In de aflevering uitte komiek Hasan Minhaj kritiek op het Arabische schiereiland vanwege de moord op journalist Jamal Kashoggi van de Washington Post.

In een verklaring aan de Financial Times en andere Amerikaanse media bevestigt Netflix dat de aflevering is verwijderd omdat Saudi-Arabië een officieel juridisch verzoek had ingediend wegens schending van de anti-cybercrimewet. Netflix wil naar eigen zeggen voldoen aan lokale wetgeving.

Kritiek op Jamal Khashoggi

In de aflevering, die in oktober in de Verenigde Staten werd uitgezonden, bekritiseert Minhaj de Saudische kroonprins Jamal Khashoggi: "Nu zou het een goed moment zijn om onze relatie met Saudi-Arabië opnieuw te beoordelen en dat zeg ik als moslim en Amerikaan." Ook is hij kritisch over de rol van Saudi-Arabië bij de oorlog in Jemen.

Nog steeds beschikbaar

Ondanks dat de aflevering in het Arabische land niet meer te zien is, is de gecensureerde aflevering nog steeds beschikbaar in Saoedi-Arabië via YouTube.

Meer over:

Reageren