Vanaf 22 mei

Nieuw op Netflix deze week

22 mei 2020 11:34 | netflix | Door Jef Willemsen

© Netflix/Universal Pictures
Iedere week gaan er veel nieuwe films, series en documentaires in première op Netflix. Wij verzamelden de beste titels voor je die de komende dagen hun debuut beleven.

Vanaf 22 mei

King Kong (2005)

Regisseur Peter Jackson had na de Lord of the Rings trilogy de smaak van grootschalige filmklassiekers te pakken en tekende voor de remake van King Kong, het iconische verhaal over de liefde tussen een grote aap, een mooie vrouw en een wereld die hem naar het leven staat. Van Skull Island tot het New York van de jaren 30, de film met Jack Black en Naomi Watts blijft vijftien jaar na dato nog altijd een lust voor het oog.

The Lovebirds

Netflix blijft inzetten op zelfgeproduceerde comedyfilms. Hun nieuwste creatie is The Lovebirds een romantische comedy met een fikse vleug misdaad. Eric (Kumail Nanjiani) en Julie (Issa Rae) zijn een dolverliefd stelletje dat tegen wil en dank betrokken raakt bij een mysterieuze moordzaak tijdens hun liefdesvakantie in New Orleans. Al snel krijgen zij de schuld in de schoenen geschoven en dat doet de relatie geen goed. 

Vanaf 26 mei

Hannah Gadsby: Douglas

De Australische komiek Hannah Gadsby verraste vriend en vijand in 2018 met haar eerste comedyspecial Nanette waarin ze met pijnlijke eerlijkheid de grenzen van de grap opzocht en er moeiteloos overheen walste. Haar nieuwe show Douglas is minder rauw en confronterend, maar daardoor niet minder hilarisch. Hannahs gortdroge observaties over de zin en onzin van het bestaan komen binnen.

Vanaf 27 mei

Jeffrey Epstein: Filthy rich

Het bizarre verhaal van Jeffrey Epstein spreekt tot de verbeelding. Alle reden voor Netflix om de weinig frisse handel en wandel van de gevallen miljardair uit de doeken te doen in de vierdelige reportagereeks Filthy rich. Slachtoffers van de zakenman komen aan het woord en schetsen een onthutsend beeld van de man die uiteindelijk 'zelfmoord' zou plegen in zijn cel.

Nog meer streaming tips? Laat Guidinc je gidsen!

Meer over