Vanaf 28 mei

Nieuw op Netflix deze week

28 mei 2020 12:46 | netflix | Door Jef Willemsen

© Netflix/Sony
Iedere week gaan er veel nieuwe films, series en documentaires in première op Netflix. Wij verzamelden de beste titels voor je die de komende dagen hun debuut beleven.

Vanaf 28 mei

La Corazonada

Spaanstalige misdaadthriller van Argentijnse bodem onder regie van Alejandro Montiel die een beklemmende prent aflevert. Luisana Lopalito en Joaquín Furiel spelen twee rechercheurs die de moord op een jonge vrouw moeten oplossen. De hoofdverdachte lijkt haar beste vriendin, maar de zaken zitten anders in elkaar dan verwacht.

Vanaf 29 mei

Spider-Man (2002)

Lang voordat Tom Holland de rol op zich nam, was Tobey Maguire de eerste acteur die deze eeuw in het rood/blauwe pak van de webspinner kroop. De allereerste Spider-Man vertelt op vlotte wijze de ontstaansgeschiedenis van Marvels meest populaire superheld, met een briljante bijrol voor J.K. Simmons als de spijkerharde maar hilarische krantenmagnaat J. Jonah Jameson. 

Space Force

Steve Carell schittert in deze nieuwe komische Netflix-serie die wel heel erg gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het Witte Huis geeft generaal Mark Naird (Carell) de opdracht om een zesde tak van het leger op poten te zetten: de space force. Hun doel is opnieuw op de maan landen, maar terwijl Naird met zijn gezin en een groep wetenschappers naar Colorado vertrekt om de boel te regelen, slaat de twijfel toe.

Vanaf 3 juni

Spelling the dream

In Nederland leeft het niet heel erg, maar in de Verenigde Staten zweren scholen bij spellingwedstrijden. Groepen scholieren troeven elkaar in teamverband voor het oog van massa's mensen af bij het spellen van lastige woorden. Opvallend genoeg zijn uitgerekend kinderen met een Indiase achtergrond ijzersterk in deze spelling bees. De makers van Spelling the dream volgen vier van hen in de voorbereidingen van deze bloedstollende denksport.

Meer streaming tips? Laat Guidinc je gidsen!

Meer over