Van Glow tot The Staircase

Nieuw op Netflix in juni 2018

31 Mei 2018 15:27 | netflix | Door Faye Heijnis

© Netflix
In mei lanceert Netflix weer heel wat nieuwe films en series. Zie je door de bomen het bos niet meer? De meest veelbelovende releases zetten we hier voor je op een rijtje.

Seizoen 6 van New Girl

Dat belooft weer gieren te worden om de klungelige Jess (Zooey Deschanel) en haar huisgenoten Schmidt, Nick en Winston. Spreid het kijken van dit seizoen maar lekker uit; eigenlijk zou dit al het laatste seizoen zijn, maar we kunnen nog uitkijken naar een zevende reeks van de serie. 

 

Documentaireserie The Staircase 

In 2001 werd de vrouw van schrijver Michael Peterson dood in een plas bloed onderaan hun trap thuis aangetroffen. Was dit een ongeluk, of moord? Peterson werd gearresteerd op verdenking van moord. Het resulteerde in een rechtszaak met twists die je niet voor mogelijk houdt. Daarom wordt het vast ook een dijk van een docuserie - ook omdat het door de Oscar-winnende filmmaker Jean-Xavier de Lestrade in elkaar is gezet.

Vanaf 8 juni op Netflix

 

Slotseizoen Sense8

In Sense8 worden acht karakters verspreid over de hele wereld gevolgd, die een soortgelijk visioen hebben gehad. Vanaf dat moment kunnen ze elkaar zien, horen, voelen, ruiken en met elkaar praten - en dat terwijl ze elkaar nog nooit ontmoeten hebben en mijlenver uit elkaar wonen. In deze tweede en laatste seriereeks komt meer duidelijkheid over dit mysterieuze fenomeen. 

Vanaf 8 juni op Netflix

 

Komedie Set it up

Harper en Charlie besluiten hun twee nachtmerries van bazen aan elkaar te koppelen. Ze zijn het namelijk zat om als assistenten zo gecommandeerd en uitgeput te worden. En de liefde ontdooit zelfs de meest koele kikkers, toch? Nou, het levert eerst vooral hilarisch ongemakkelijke situaties op. Binnenkort kunnen we zien of de vonk uiteindelijk overspringt en de assistenten hun leven een beetje terugkrijgen. 

Vanaf 15 juni op Netflix  

 

Seizoen 2 van Marvel's Luke Cage 

Nadat hij zijn naam heeft gezuiverd, is Luke Cage (Mike Colter) een ware celebrity geworden. Maar zo in de spotlight staan, brengt ook risico's met zich mee. Hij danst rond de grens van held en schurk zijn. Verwacht bikkelharde vechtpartijen, zinderende explosies en onmiskenbare humor.

Vanaf 22 juni op Netflix

 

Seizoen 3 van Shooter

Sluipschutter Bob Lee (Ryan Phillippe) raakte dieper en dieper verzeild in problemen nadat hij in het eerste seizoen de president probeerde te beschermen, maar daarbij ten onrechte werd verdacht van moord. Met zijn verblijf in een Mexicaanse gevangenis in seizoen 2 verder, belooft het derde seizoen alleen maar nog meer sensatie. Er duiken mysterieuze details op omtrent de dood van zijn vader Earl.

Vanaf 22 juni op Netflix

 

Seizoen 2 van Glow

De gorgeous ladies of wrestling zijn terug! Ruth en haar team van vrouwelijke worstelaars proberen onder leiding van hun trainer Sam verder roem te oogsten met hun shows. Hoe getalenteerd zijn ze nu? Verwacht aanstekelijke hits uit de eighties en hysterische worstelpartijen. Maar ook de nodige tragikomedie. Want wat heeft de serie in petto voor Ruth, na een emotionele tijd waarin ze een abortus liet plegen?   

Vanaf 29 juni op Netflix 

Lees ook: Tweede seizoen The Rain op komst

Meer over