Tiger King intriges

Omstreden testament echtgenoot Carole Baskin blijkt vervalst

4 juni 2020 08:35 | netflix | Door Jef Willemsen

© Netflix
De mysterieuze dood van Carole Baskins echtgenoot Don Lewis krijgt een staartje. Experts bevestigen aan autoriteiten dat zijn testament een vervalsing is.

Het overlijden van Lewis is een van de vele verbijsterende elementen van Tiger king, de Netflix documentaire over de bizarre tijgerhandelaar Joe Exotic. 

Opgegeten

Don Lewis verdween in 1997 en werd in 2002 doodverklaard, waarna zijn vermogen van zo'n 10 miljoen dollar volledig in handen kwam van zijn echtgenote Carole Baskin. De kinderen van Don hadden het nakijken en vertrouwden de zaak niet. In Tiger king werd sterk de suggestie gewekt dat de tijgers van Carole achter de verdwijning van Don zaten, al was het maar omdat Baskin precies wist te omschrijven hoe je de dieren mensenvlees kon laten eten. 

Handtekening

Het testament is nog eens onder de loep genomen door twee experts en die concluderen bijna 25 jaar na dato individueel van elkaar dat de handtekening 100 procent zeker vervalst is. 

Rechtszaak

Maar hoe nu verder? Juridisch gezien is er weinig aan te doen: de zaak is niet alleen verjaard, de erfenis is al verdeeld. De enige mogelijkheid is een verder onderzoek naar de persoon die de vervalste handtekening destijds gezet heeft. 

Meer streaming tips? Laat Guidinc je gidsen!

Meer over