Na zeven seizoenen

Orange is the New Black stopt

18 oktober 2018 09:00 | netflix | Door Televizier

© Netflix
Slecht nieuws voor alle fans van de gevangen in Litchfield. Serie Orange is the New Black stopt. Het zevende en laatste seizoen zal in 2019 op Netflix verschijnen.

Dat maakte de cast van Orange is the New Black met een filmpje bekend op Twitter. Piper

Het verhaal is gebaseerd op het boek van Piper Kerman, een welgestelde dertiger die vanwege een klein vergrijp vijftien maanden de gevangenis in moest. De met prijzen overladen serie staat bekend als controversieel omdat het onderwerpen als homoseksualiteit, racisme en seksisme aansnijdt. Er is daarnaast veel lof voor de manier waarop problemen in de Amerikaanse samenleving worden gerepresenteerd.  

Seizoen zeven

Gelukkig hoeven we nog niet meteen afscheid te nemen. Het zevende en laatste seizoen wordt in 2019 gelanceerd. En als we de cast moeten geloven, wordt dit seizoen onvergetelijk.
Uzo Aduba, in de serie bekend als Suzanne 'Crazy Eyes' Warren: "Seizoen zeven zal jullie niet teleurstellen, het is een seizoen dat jullie niet zullen vergeten. We geven jullie alles wat jullie willen, en meer." 

Opstand

Op 27 juli verscheen seizoen 6 in Nederland op Netflix. In dit seizoen zien we hoe het de gevangenen vergaat na de opstand in het complex Litchfield, die het hele seizoen 5 besloeg.
 

Meer over