Netflix deelt de eerste beelden

Tweede seizoen 13 Reasons Why begint 18 mei

De Netflix-serie 13 Reasons Why keert terug! Netflix maakte in het nieuwe trailer bekend dat het complete tweede seizoen vanaf 18 mei op de streamingdienst zien zal zijn.

De release van de populaire serie werd al eerder gepland, maar uiteindelijk tegengehouden vanwege de school shooting in Florida in februari. “The tapes were just the beginning,” schrijft Netflix bij de bekendmaking dat het nieuwe seizoen nu op 18 mei zal starten.

Foto’s

13 Reasons why laat in het tweede seizoen de tapes achterwege en focust zich nu op foto’s. En als je aan foto’s denkt, dan denk je aan het personage Tyler uit het eerste seizoen. Het lijkt er dus op dat hij het nieuwe hoofdpersonage zal worden. Al moeten we ook Clay niet vergeten: in de trailer laat iedere foto de ware aard van het personage zien. Bij Clay zien we de foto van Hannah, gaat het wel goed met hem?

Kritiek

De Netflixserie 13 Reasons why vertelt het verhaal van Hannah Baker (Katherine Langford). Zij is door zelfmoord om het leven gekomen. Daarbij heeft ze dertien cassettebandjes achtergelaten, met dertien ‘redenen’ waarom ze een einde heeft gemaakt aan haar leven. Netflix kreeg veel kritiek te verduren voor de heftige thema’s en verontrustende beelden in de serie, zoals een schokkende zelfmoordscène.

Seizoen 2

In het nieuwe seizoen komen we meer te weten over de andere personages in het verhaal, zoals hoe Jessica probeert om te gaan met de herinneringen aan haar verkrachting. In plaats van de stem van Hannah, zal dit seizoen een nieuwe voice-over krijgen. Wie dat is, is nog niet bekend.

Lees ook: Producent Brian Yorkey praat over het nieuwe seizoen.

Meer over: