'Gordon jaagt EO'ers weg'

Oud EO-coryfee Jan van den Bosch vreest dat Gordons werk voor het EO-programma Op zoek naar God EO de omroep nog wel eens flink wat leden zou kunnen gaan kosten.

"De terreur van de kijkcijfers en de missie om mensen te bereiken met 'de boodschap', leidt tot een onmogelijke spagaat", zo stelde hij in het AD.

De oud-presentator van de Evangelische Omroep en een van de initiatiefnemers van de EO Jongerendagen gaf er meteen een waarschuwing bij: "Ik ben bang dat de achterban gaat steigeren."

Kritisch
De uitspraken van Van den Bosch lijken hard, maar zijn voor hem niet nieuw. Sinds hij niet meer bij de EO werkt, is hij vaker kritisch geweest richting de koers van de omroep. Vorig jaar zei hij nog in een interview dat hij het maar moeilijk heeft met de in zijn ogen te vrijzinnige koers van de EO. Hij had het er “ontzettend moeilijk” mee.

De achterban van de EO is dan ook niet de meest ruimdenkende. Het imago van Gordon staat dusdanig lijnrecht op het imago van de EO dat daar ook wel wat wrijving kan ontstaan. Gordon zelf heeft zich echter al ingedekt: "Ik ben zelf niet gelovig, maar vind het onderwerp bijzonder interessant. Ik heb wel laten weten dat ik het op mijn eigen manier doe: dus met humor en zonder een blad voor de mond te nemen."

Reageren