'Koning Gorilla' heerst over De troon

Vanwege zijn onbehouwen gedrag droeg hij de bijnaam 'koning Gorilla' en de New York Times noemde hem de meest losbandige figuur van onze tijd. Maar koning Willem III zat mooi wel 41 jaar op de Nederlandse troon. Aan Marcel Musters de eer om hem te spelen in De troon.

De opnames in Hongarije waren wel afzien. "Het was er heet en dan moest ik ook nog een dik pak aan en een plakbaard en pruik op. Vreselijk. De hele dag had ik een soort vijver op mijn hoofd van die pruik. Ik voelde me zo gevangen. Maar dat moest ik dan opzij zetten."

Daar staat tegenover dat Marcel een mooie rol mocht spelen. "Willem II is misschien interessanter, maar ik ben bij dat ik Willem III ben. Ik mocht allemaal gekke dingen doen. In een vijver zwemmen, veel schreeuwen. Wat ik over Willem III heb gelezen, is dat hij veel vervelender was dan ik hem in de serie speel. Echt een nare man.

Maar dat wil je als kijker niet zien, je wilt ook naar een aardige man kijken. Volgens mij is dit echt een man die je haat en tegelijkertijd leuk vindt. Een egoïstische klootzak, maar dan leuk."

Reageren