30 kaarsjes voor Kinderen voor kinderen

Van Ik heb zo wa-wa-waanzinnig gedroomd, Ik ben toch zeker Sinterklaas niet tot op een onbewoond eiland: VARA's Kinderen voor kinderen heeft in de afgelopen dertig jaar ontzettend veel hits voortgebracht.

U leest het goed, dertig jaar, want de Gooise hitmachine bestaat dit jaar precies drie decennia. Dat heuglijke feit wordt vanavond gevierd met een jubileumshow, waarin het rijke verleden van Kinderen voor Kinderen uitgebreid aan bod komt.

De BN'ers die hun eerste showbizzstappen zetten op het podium van de show, mogen daarbij niet ontbreken. ONM-ster (Junior) Levi van Kempen (21) is een van hen.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Kinderen voor Kinderen?

Levi: "Het was een leuke tijd. Ik zat bij Kinderen voor Kinderen van 1999 tot 2000. Het was de twintigste editie; dat maakte het extra bijzonder. Ik ben ook op tournee geweest door het hele land met Henk Westbroek. Voor mij was het de start van waar ik nu ben."

"Door Kinderen voor Kinderen wist ik welke kant ik op wilde. Het is allemaal heel goed geregeld daar, maar er wordt ook een hoop gevraagd van de kinderen en de ouders. Je moet toch twee à drie keer per week naar Hilversum. Daarom was het verplicht om binnen een straal van 30 kilometer daarvandaan te wonen. Zo is die Gooise r ook ontstaan."

Hoe kwam je er terecht?

"Mijn zus (voormalig XYP-zangeres Iris van Kempen, red.) heeft drie jaar bij Kinderen voor Kinderen gezeten en ik moest altijd mee. Op een gegeven moment zag ik hoe leuk het was en dacht: dat lijkt me ook wat."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110078/dcb4c3b4fa2cb89d4dd375105df9defe/poptv_overdeserie

Je zat op de basisschool en zong in KvK. Vonden je klas genootjes dat wel cool?

"Er werd dubbel op gereageerd. Natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet kunnen hebben dat je aandacht krijgt. Dat is gewoon jaloezie. Dus ik kreeg heus wel eens vervelende reacties, maar daar trok ik me heel weinig van aan. De meeste mensen reageerden wel leuk."

Nu acteer je. Ga je ooit nog zingen?

"Zingen blijft een passie, maar acteren wil ik blijven doen. Vooral
voor tv en film. Maar musical zou ook wel een optie zijn. Dat is wel
een andere manier van acteren, maar op zich een geschikt middel om met allebei de facetten bezig te zijn. Dus wie weet..."

Bekijk hier het optreden van Levi bij Kinderen voor Kinderen:

Reageren