Aanstootgevende Loverboys

BNN's Loverboys staat onder felle kritiek. Slachtoffers van gedwongen prostitutie zijn boos over de ongelukkig gekozen titel van het programma, waarin Dennis Storm en Valerio Zeno liefdesproblemen oplossen.

BNN zou volgens critici willen meeliften op de populariteit van de term 'loverboy', die inmiddels geassocieerd wordt met gedwongen prostitutie en uitbuiting.

Maria Genova, auteur van het recent verschenen boek 'Man is stoer, vrouw is hoer'; noemt in dagblad Sp!ts de titelkeuze een "hele vieze manier van marketing."

De helft van de reacties naar BNN is afkomstig van vrouwen die persoonlijk te maken hebben gehad met seksueel misbruik, zo zei een woordvoerster van de omroep. De andere helft komt van belangenbehartigers.

Prikkelende titel positief bedoeld
Pim Castelijn, directeur televisie van BNN, vindt de ophef overdreven. Hij is niet van plan de titel te veranderen en wijst op de goede intenties achter de titelkeuze: "Het woord loverboy is niet een populair, maar juist negatief woord. Wij willen het weer terugbrengen naar daar waar het hoort, namelijk de liefde. We willen het afpakken van types die de naam niet verdienen. Het programma is positief bedoeld.

Het is een prikkelende titel, maar dat doen wij vaker bij BNN. Kijk maar naar Spuiten en slikken. Daar was indertijd ook veel over te doen. Ik denk dat als we goed kunnen uitleggen wat we bedoelen met de term, mensen die nu kritiek hebben het programma uiteindelijk wel zullen waarderen."

Reageren