Ali B en Gordon in jury X Factor

27 november 2012 10:48 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Rapper Ali B werkt druk aan zijn televisiecarrière, na het succesvolle Ali B Op Volle Toeren, is hij straks ook te zien als jurylid in X Factor.

Het vernieuwde X Factor biedt ook een podium aan rappers en dj's, dus deden de makers een beroep op Ali B. “Ik heb er lang over nagedacht,” zegt de winnaar van de Zilveren Televizier-Ster in het AD. “Ik ben namelijk niet zo'n fan van de meeste talentenjachten. Kandidaten moeten maar luisteren naar wat de jury van ze vraagt. Zo vind ik het vreemd dat artiesten vaak uit hun eigen 'comfort zone' moeten stappen, omdat ze zogenaamd alles moeten kunnen.”

Authenticiteit 

De rapper besloot toch om mee te doen met de talentenjacht, op voorwaarde dat hij het op zijn manier mag doen: “Als jurylid ga ik voor authenticiteit! Ik zal misschien iets minder confronterend zijn. De grens tussen eerlijk en tactisch is dun. Het gaat om de juiste balans.”

Vaste kracht 

Gordon is komend seizoen ook van de partij. De zanger is inmiddels een vaste kracht van X Factor: al sinds 2009 bekleed hij de jury van de talentenjacht.

Winston Gerschtanowitz 

De presentatie is nog niet helemaal rond. Het liefst ziet zenderbaas Erland Galjaard het ‘koningskoppel’ Wendy van Dijk en Martijn Krabbé X Factor presenteren, maar beiden hebben het erg druk. “Als het agendatechnisch lukt, gaan ze het presenteren”, zegt Galjaard. “Anders denk ik aan Winston Gerschtanowitz en dan met een andere vrouw.”

Meer over