Ayaan bij Pauw & Witteman

Woensdagavond is Ayaan Hirsi Ali te gast in het praatprogramma Pauw & Witteman (VARA). Het voormalig kamerlid is sinds deze week terug in Nederland ter promotie van haar nieuwste boek Nomade. Het belooft een verhitte discussie te worden aan de tafel van Pauw & Witteman.

In haar boek zet de feministe haar campagne tegen de radicale islam voort. Volgens Ayaan moet de groei van de islam in het westen beteugeld worden.

De christelijke kerk kan volgens haar een belangrijke rol spelen in de 'verlichting' van moslimimmigranten door de concurrentie met de islam aan te gaan.

In een interview met de NOS verklaarde ze geen kortetermijnoplossing te bieden: "Ik houd me bezig met de lange termijn. Mijn aanbeveling zou zijn om moslimimmigranten in Nederland te socialiseren, ze te leren de Nederlandse normen en waarden over te nemen. Maar dat duurt lang. Dat doe je niet zomaar."

Ayaan werkt voor de conservatieve denktank American Enterprise Institute in Washington, maar volgt naar eigen zeggen de Nederlandse politiek nog op de voet.

Wilders
Volgens haar is PVV-leider Geert Wilders goed voor Nederland, omdat mensen die ontevreden zijn over de islam in Nederland dankzij hem een uitweg hebben. "Hij geeft ze een stem."

De PVV zal volgens haar dan ook de grote winnaar zijn van de komende verkiezingen, al zijn enkele speerpunten van de partij in strijd met onze grondwet en Europese wetgeving en daardoor onuitvoerbaar.

Meer over:

Reageren