Beagle NachtTV voor de late uurtjes

Eerder was het al online via de website van het programma te volgen maar vanaf 8 februari zal ook op televisie een live verbinding te zien zijn met de clipper Stad Amsterdam. Het enige wat u hoeft te doen, is na 04:00 uur afstemmen op Nederland 2 en u zit gebeiteld tot vroeg in de ochtend.

Het schip is al sinds september 2009 bezig met een reis om de wereld, volgens dezelfde route die Charles Darwin ooit volgde.

Het VPRO programma Beagle: in het kielzog van Darwin houdt zich bezig met zaken als het klimaatprobleem en vervuiling, met een sterke nadruk op de evolutietheorie en Darwins nalatenschap.

Wetenschappers, kunstenaars en andere medewerkers aan boord van het schip doen verslag.

Wel laat hoor
Het schip vaart op dit moment aan de andere kant van de wereld, op weg naar Australiƫ. Vanwege het tijdsverschil is het dus vooral 's nachts dat het leven aan boord interessant genoeg wordt om te volgen.

Multimedia
"De combinatie van een live webcam, twitterfeeds, foto’s en video is een manier van verslaggeving die de VPRO tijdens festivals als Pinkpop en Lowlands als eerste heeft ingezet", zo verklaart een woordvoerder van de VPRO.

"Nu brengt de VPRO zo'n mashup - inmiddels gemeengoed op internet - op televisie: een nieuwe vorm van live televisie die verder gaat dan de in het buitenland populaire meekijk-avonturen met auto's of treinen", aldus de zegsvrouw.

Reageren