Bij ons in de BV (Interview Jort Kelder)

Het is tijd voor het tweede seizoen van het KRO-programma Bij ons in de BV. Het gaat over zaken doen, ondernemen en economie, maar de 45-jarige journalist staat er met zijn flitsende aanpak garant voor dat niet één kijker in slaap sukkelt.

Hoe krijg je dát voor elkaar?

"Ik blijf mezelf: vilein, scherp, akelig, met een ironische ondertoon, journalistiek.

Net als in Bij ons in de PC loop ik rond in een pak met van die belachelijke bretels en stel ik me op als buiten-staander. Economie heeft een saai imago, maar bij dit programma zap je niet weg.

Ik houd de zakenwereld een grote lachspiegel voor."

Ondernemers zijn toch saaie lui die alleen kunnen praten over geld verdienen?

"Dat hoeft helemaal niet. Ik laat vooral inspirerende, rare, gekke mensen aan het woord. Zakenlui zijn niet per definitie saai, integendeel: vaak zijn het brutale thrillseekers, creatieve geesten, mensen die risico s nemen en hun nek uitsteken.

Een echte ondernemer is eigenlijk nooit met geld bezig. Hij wil gewoon een avontuurlijk bestaan. Dat hij geld verdient, is daar een gevolg van en niet het doel waarom het hem is begonnen."

Bij ons in de BV

Jort Kelder ontvangt iedere week diverse gasten; kleine en grote zelfstandigen, creatieve geesten en keiharde geldverdieners. En vooral veel, heel veel mensen die dromen van een zakelijk succes.

Jort gaat met ze in gesprek over geld en hoe het nu eigenlijk wordt verdiend en wat dat geld nu eigenlijk met hen doet. Hardwerkende en brutale ondernemers, doorzetters die tegen de stroom in hun criticasters de mond snoeren, goede ideeën en slimme oplossingen, nuttige tips & trucs om snel geld te verdienen, het komt allemaal aan bod.

Verder worden deals ontrafelt die niet deugen en volgt het programma het spoor van oplichters en charlatans. De nieuwste trends op zakengebied komen naar voren en iedere aflevering wordt afgesloten met het vaste pitch-onderdeel met kansrijke businessideeën van ondernemers.

Reageren