Bionic woman

Lindsay Wagner speelde in de jaren zeventig al Bionic woman Jaime Sommers. Maar omdat het een trend is om oude series weer nieuw leven in te blazen met een speelfilm of serie siert sinds vorige week een gloedjenieuwe bionische vrouw het beeldscherm.

Aan de redelijk onbekende Britse Michelle Summer de eer om ditmaal de titelrol te vervullen. In de pilot was vorige week te zien hoe het zo ver kwam met Jaime. Na een vervelend auto-ongeluk werd ze opnieuw in elkaar gezet door haar vriend, wetenschapper Will (Chris Bowers).

Overheid
Will geeft haar nieuwe benen, een nieuwe arm en een oor met een implantaat. Het resultaat is dat Jaime heel hard kan lopen (ook in de lucht), heel sterk is en heel goed kan horen. Er zit ook een nadeeltje aan de metamorfose. Jaime is nu in dienst van de overheid en moet gevaarlijke opdrachten voor ze uitvoeren. Een privéleven kan ze dus wel vergeten.

Gehecht
De Bionic woman-heropstanding werd niet juichend ontvangen in de Verenigde Staten. Recensenten vonden het helemaal niks en ook het publiek liet het afweten. De serie werd voortijdig van het scherm gehaald. Raak dus niet te gehecht aan de heruitgevonden Jaime Sommers, ze blijft slechts acht afleveringen bionisch.

Reageren