Blik op de Weg terug

Blik op de Weg is dinsdagavond weer terug. Het verkeersprogramma zal de komende weken de gemiddeld één miljoen kijkers weer allerlei flaters en fouten van medeweggebruikers laten zien.

De kijkcijfers van Blik op de weg zijn al jarenlang opvallend hoog. Iets waar maker en presentator Leo de Haas zich evenzolang het hoofd over gebroken heeft, zo vertelt hij in de nieuwe NCRV-gids van deze week.

Herkenning
De Haas: “Eerst dacht ik dat het was omdat het reality-tv was. En dat was nieuw. Maar als dat het enige zou zijn, dan was het wil binnen zes jaar opgebrand. Dan zal het herkenning zijn, dacht ik toen. Herkenning van gedrag, de auto, de plek waar het gebeurt. Dat is het óók, maar niet alleen."

Volgens De Haas is het ook de liefde en bezieling waarmee het programma gemaakt wordt, die door de kijkers wordt gevoeld: “Die sijpelt door in het programma. Alleen kun je dat niet duiden. Je kunt niet zeggen, dáár zie je het."

Wel is het volgens de presentator te merken aan het team dat het programma maakt. "Mijn eerste cameraman werkt hier al 13, 14 jaar, de producent ook. Het is een club die elkaar heel goed kent. Ik zal het woord familie niet in mijn mond nemen, want dat is iets anders, maar het heeft er wel wat van weg.”

Speciaal voor de terugkeer van Blik op de weg heeft de Televizier gids van deze week (editie 12) een verkeersquiz opgesteld

-> Doe de Televizier Blik op de weg-verkeersquiz

Reageren