Blog: Het Multifandom

Ik ben verslaafd aan tv: dat ontken ik niet en ik ga er ook niets aan doen om het te veranderen. Die verslaving heeft alleen wel een paar bijwerkingen, zoals een grote fan worden van een programma (serie, soap, en nog een serie).

Dit kan zulke extreme vormen aannemen dat je de hele dag met je verslaving bezig bent. Je relateert er de normaalste dingen aan, je verplicht jezelf om elke dag het laatste nieuws te volgen (en daar met je vrienden over te praten), terwijl je weet dat ze eigenlijk niet luisteren.

En nog iets heel belangrijks: je weet alles van je verslaving. Maar dan ook álles, zoals titels van afleveringen, alle namen van de cast en crew, de gebruikte muziek of zelfs verjaardagen en gezinssituaties van de acteurs of presentatoren, etc.

Als je nou heel veel pech hebt (of geluk, het is maar hoe je het bekijkt), dan heb je aanleg om hieraan snel verslaafd te raken en gebeurt het ook met meerdere programma's. En zie dat nog maar eens allemaal goed bij te houden! Aan de ene kant is het fandom een tijdrovende bezigheid, maar aan de andere kant ook zo heerlijk om elke dag te kunnen doen. Het maakt mijn dag altijd weer goed.

Nu had ik wel eens het idee dat ik de enige ben die zo gek was om zo'n fanatieke fan te zijn, maar daar vergiste ik me in! Sterker nog, er zijn mensen die nog erger verslaafd zijn dan ik (en dat wil wat zeggen).

Als jij nou ook graag je mening met andere tv-fans wilt delen, kijk dan later ook eens op mijn blog-pagina op deze site.

Nog veel kijkplezier en tot snel!

Meinke

Reageren