BN’ers woest om Metro-column over Tim Ribberink - Update

Talloze bekende Nederlanders spuwen hun gal over een column van Luuk Koelman. Hij schreef een satirische brief aan de moeder van de overleden Tim Ribberink.

In de brief doet columnist Luuk Koelman zich voor als Mariska Orbán-de Haas, hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad. Onder haar naam maakt Koelman een paar harde opmerkingen over homoseksualiteit. 

Tim Ribberink

Zo staat er in nepbrief dat de door zelfmoord omgekomen Tim Ribberink nu beter af is. “Anders was Tim over enkele jaren met een andere homo getrouwd, dan was uw zoon nog verder van huis geweest.” Verder staat er in de column dat mevrouw Ribberink te kort schoot als moeder: “Ik vraag mij oprecht af waarom u nooit heeft ingegrepen. Zei u nooit tegen Tim: kies voor het mooiere, kies voor de eenheid tussen man en vrouw?” 

‘Satire op z’n slechts’

De brief schoot bij veel acteurs en programmamakers in het verkeerde keelgat. “Hoe haal je het in je hoofd om dit te publiceren”, twitterde GTST-acteur Ferry Doedens. Peter van der Vorst: “Wat een ongelooflijke domme column over de rug van Tim's ouders. Sneu en laag om zo te willen scoren!" Musicalster Freek Bartels heeft ook geen goed woord over voor de column. "Satire op z'n slechts. Ten kosten van de ouders van Tim Ribberink. Smakeloze column!”

Update: Metro heeft de omstreden column inmiddels van de website gehaald. De nepbrief is nu alleen nog te lezen in de gedrukte versie.

Reageren