BNN gaat in geldzaken

Jongerenomroep BNN zendt op 27 januari het programma De Nationale Geldtest uit. En niet zomaar een test: niemand minder dan Prinses Maxima zal bij de uitzending aanwezig zijn. Als erevoorzitter van de organisatie CentiQ, Wijzer In Geldzaken praat de prinsesj in de studio met Patrick Lodiers over het probleem van jongeren met schulden.

 

Het idee voor de Nationale Geldtest ontstond volgens de overlevering tijdens een ontmoeting tussen Prinses Máxima en Patrick Lodiers.

Valerio Zeno is de financiële toezichthouder van de avond. Hij leidt De Nationale Geldtest voor de kijkers thuis en de spelers in de studio. De publieksspeler en de BN'er die als beste uit de test komen worden tijdens de uitzending Koninklijk in het zonnetje gezet.

Problemen
Prinses Máxima vraagt tijdens de uitzending aandacht voor het belang van verstandig omgaan met geld. "Veel mensen – en vooral jongeren - vinden het moeilijk om met geld om te gaan. Ze hebben onvoldoende besef wat er per maand aan geld binnenkomt en wat er uitgegeven wordt. Daardoor komen ze vaak in financiële problemen", aldus de Prinses in een persbericht van BNN.

Tijdens De Nationale Geldtest praat Patrick Lodiers met deskundigen over alle facts en figures op het gebied van schulden, uitgavenpatronen en prijsbewustzijn. Hoe geven we onze centen uit en wat weten we eigenlijk van geld?

Kijkers thuis kunnen De Nationale Geldtest meespelen via geldtest.bnn.nl - of gewoon met pen en papier.

De Nationale Geldtest is donderdag 27 januari van 20.30 tot 21.45 uur te zien bij BNN op 3.

Reageren