BNN: "Win je eigen politieke partij!"

BNN heeft een nieuwe manier bedacht om de politiek voor jongeren aantrekkelijker te maken. De omroep organiseert een politieke talentenjacht onder jongeren met als hoofdprijs de mogelijkheid om een eigen partij te starten.

De jongerenomroep kondigde eerder aan een eigen politieke partij voor jongeren te willen organiseren, maar dat ging niet door. Het Commissariaat voor de Media verbood de oprichting van 'Lijst 0'.

BNN laat zich niet uit het veld slaan en hoopt met de nieuwe politieke talentenjacht alsnog de kloof tussen jongeren en politiek Den Haag te verkleinen.

In het wekelijkse programma worden kandidaten gevolgd tot aan de verkiezingen van 9 juni. "De winnaar zal zich moeten opmaken voor het daadwerkelijk voeren van campagne en het lidmaatschap van de Tweede Kamer", aldus een persbericht van BNN.

Onafhankelijkheid
De politieke partij zal met deze nieuwe opzet losstaan van de jongerenomroep: "De partij zal zelf haar eigen naam, verkiezingsprogramma, manier van fondsenwerving en campagne-strategie moeten bepalen.

Sophie en Filemon blijven de presentatoren van Lijst 0, maar hebben geen formele rol in deze nieuwe partij. Ook hiermee waarborgt BNN bestuurlijk niet betrokken te zijn bij deze partij, want die behoort onafhankelijk te zijn van de omroep."

Reageren