BNN wil Tweede Kamer in

De publieke omroep BNN zet een eigen politieke partij op onder de naam Lijst 0. De omroep wil op die manier jongeren de Tweede Kamer in helpen. Politiek talent kan zich vanaf nu aanmelden.

De partij van BNN gaat op 9 juni écht deelnemen aan de verkiezingen, zo liet een woordvoerder van de omroep maandag weten.

Exclusief voor jongeren
BNN vindt dat de bestaande partijen in Den Haag het belang van jongeren teveel laten ondersneeuwen. "Hun belangen gaan vaak op in het algemene partijbelang. Wij willen een partij exclusief voor jongeren opzetten", aldus de zegsvrouw. Volgens haar is de partijnaam Lijst 0 inmiddels geregistreerd bij de Kiesraad.

Op de site van het programma Lijst 0 staat te lezen: "Den Haag; be afraid. Be very afraid! Want dit keer komen we niet alleen kijken, maar volgen we de oprichting van een nieuwe politieke partij: Lijst 0! Vind jij ook dat mensen zoals jij eindelijk gehoord moeten worden in de Tweede Kamer? Dan ben jij misschien wel de perfecte kandidaat om lijsttrekker te worden van Lijst 0. We zoeken de beste man of vrouw om de stoffige Haagse achterkamers schoon te vegen."

Sophie en Filemon
Lijst 0 wordt vanaf vrijdag 9 april iedere week uitgezonden. Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink zijn de presentatoren. TVBV, het tv-productiebedrijf van Jeroen Pauw, produceert de programmareeks.

Reageren