Boer Zoekt Vrouw terugblik: Citytrips geen garantie voor liefde

Nu de vijf boeren hun partner hebben gekozen, was het in de voorlaatste Boer Zoekt Vrouw tijd voor de citytrip. Zou de romantiek zegevieren tijdens de korte liefdesvakantie? 

De vijf boeren trokken gisteravond Europa in om een paar dagen van elkaar te genieten. Martin bekende vijf jaar niet op vakantie was geweest, terwijl Aad tot de constatering kwam dat het voor hem wel twintig jaar geleden moest zijn.

Henk en Fiona

Het jongste liefdespaar toog naar het zonnige Malta en daar bleek het al snel helemaal goed te zitten tussen de twee. Of ze nu een boottochtje maakten, knuffelden met dolfijnen of stilletjes aan tafel over de zee uit keken, Henk en Fiona zijn helemaal verliefd. 

Martin en Wilma

Martin en Wilma lieten hun acht kinderen een paar dagen alleen om af te reizen naar het Poolse Krakau. Daar genoten ze van de rijke cultuur en de boeiende architectuur. Wilma zag voor zichzelf een taak weggelegd om Martin kennis te laten maken met de wereld buiten de boerderij. Dat lukte, nadat ze hem had uitgelegd wat carpaccio was, op den duur prima. Ze werden uiteindelijk geregeld knus zoenend aangetroffen.

Aad en Jeannet 

Bloemkweker Aad gaf, eerlijk als altijd, toe weinig te hebben met de Duitse havenstad Hamburg en was vooral verbaasd dat het er overdag zo druk was. "Wat doen al die mensen op de terrasjes?", vroeg hij zich hardop af. Maar al snel had hij meer oog voor Jeannet die zich op haar beurt meer bloot durft te geven. Ze is naar eigen zeggen afgestapt van het ouderwetse idee dat de man een vrouw het hof moet maken. Samen gaan ze de uitdaging aan, zoals de vraag wat het Duitse menu met 'bakvis' bedoelde. Het bleek...  gebakken vis.

Willem en Klaas

Voor bio-boer Willem en zijn Klaas geen metropool, maar het Zwitserse berggebied Graubunden. Daar verbleven ze tussen de bergen, omringd door een kudde schapen. Willem liep de hele aflevering stralend door het prachtige natuurgebied, terwijl Klaas wat worstelde met het vervolg van hun relatie. Willem wil graag zo snel mogelijk samenwonen op de boerderij, in tegenstelling tot Klaas. Gelukkig was er toch nog tijd voor een beetje romantiek toen het tweetal er te paard op uittrok als echte cowboys. Het deed Klaas allemaal heel erg denken aan de film Brokeback Mountain, al is het te hopen dat hun liefdesverhaal een iets happier end krijgt. 

Henrieke en Bert

De struise boerin en de ietwat nukkige dierenarts waren vorige week al begonnen aan hun citytrip Parijs, maar zelfs in de stad der liefde lukte het de twee maar niet nader tot elkaar te komen. Henrieke lette als een havik op elke poging tot toenadering, maar Bert had vooral oog voor andere zaken. Zo liep hij het grootste deel van de tijd verdwaald met de plattegrond in de hand door de straten van de lichtstad. Daarnaast werd hij op den duur zo kribbig van de hoge prijzen dat zelfs Henrieke's eeuwige glimlach verdween. Toen bleek dat ze in aparte bedden sliepen, was het eigenlijk al duidelijk. De magie van Eurodisney en zelfs een ritje in de inmiddels befaamde dansende theekopjes mochten niet baten. Henrieke gaf het op: het zit er niet in met Bert.

Volgende week wordt in de grote finale duidelijk hoe het de vijf boerenstelletjes sinds de opnames is vergaan. Is iedereen nog bij elkaar na vier maanden?

Reageren