Brandsteder terug met grote show?

Presentator Ron Brandsteder werkt aan een comeback, en dat wordt mogelijk een grote tv-show. In een interview met Televizier bevestigde de coryfee woensdag dat hij in gesprek is met "een omroep" voor de presentatie van een "een nieuwe show, met ouderwetse elementen".

Om welke omroep het gaat, wilde Brandsteder niet zeggen. "De deal is nog niet helemaal rond."

In het najaar hoopt de goedlachse boomlange presentator meer te horen, zo liet hij Televizier weten.

Ron bij Max?
Enige tijd geleden werd al duidelijk dat omroep MAX, die in september veel extra zendtijd krijgt als de nieuwe omroeplicenties van kracht worden, interesse zou hebben in de presentator.

MAX-voorzitter Jan Slagter zei toen: “Ik wil straks een zaterdagavondshow gaan maken met Ron Brandsteder als presentator. Uit een enquête bleek dat hij heel hoog genoteerd staat bij onze doelgroep. Het is van de zotte hoe RTL hem toen bij het oud vuil heeft gezet.”

Avondvullend
De laatste tijd was Brandsteder maar sporadisch op tv te zien. Hij had een bijrol in de serie De hoofdprijs en deelt nu in Het mooiste pand van Nederland wekelijks 100.000 euro uit aan loterijwinnaars, in zijn eigen rubriek De Ton van Ron. Maar mogelijk is hij dus binnenkort weer te zien in zijn eigen, ouderwets grote show.

Hij is de tv-wereld in ieder geval bepaald niet uit het oog verloren, zo bleek uit zijn gesprek met Televizier. Over andere grote shows die nu op de buis zijn, had hij zijn mening paraat. Zo vindt de presentator de mate waarin Paul de Leeuw op de buis is, "teveel van het goede". "Voor de kijker, en voor Paul zelf", aldus Brandsteder. Ook vindt hij dat het format van Ik hou van Holland nu teveel wordt uitgemolken.

Coryfee
Brandsteder werd beroemd als één van de gezichten van RTL. In die hoedanigheid presenteerde hij jarenlang kijkcijferknallers als Ron's Honeymoon Quiz en Dancing with the stars.

In een poging te verjongen, zei RTL de samenwerking met de presentator op. Daarover zei Ron later: "Ik kreeg als het ware nog een schoppie na doordat RTL-directeur Erland Galjaard niet uitlegde waarom. Hij kwam met termen als 'verjonging' en 'nieuwe doelgroep' maar er was gewoonweg geen geld meer voor Ron. Omdat de adverteerders niet wilden betalen."

Reageren