Buma Harpengala in 3D

Het Buma Harpen Gala wordt op woensdag 3 maart uitgezonden door de TROS op Nederland 3. Het is het eerste televisieprogramma in Nederland dat ook in 3D te zien zal zijn. Het geeft de kijker het gevoel live in de studio aanwezig te zijn.

Als u de liveshow in 3D wilt zien, moet u wel de televisie uitzetten. Op Nederland 3 is alleen de normale weergave te zien. Via het digitale themakanaal van de TROS en de website sterren.nl kunt u de prijsuitreiking driedimensionaal volgen met een speciale bril die vanaf woensdag gratis door Buma wordt verspreid.

De muzikale prijsuitreiking, gepresenteerd door Yolanthe Cabau van Kasbergen, is op woensdag 3 maart vanaf 20:25 uur te zien op Nederland 3. De 3D-uitzending wordt gelijktijdig online uitgezonden.

Tijdens de show reikt muziekorganisatie Buma de Gouden en Zilveren Harpen uit. Het zijn een oeuvreprijzen die zijn bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich tijdens hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt. Tijdens de uitzending treden de winnaars en diverse andere artiesten op.

Ook wordt de Exportprijs uitgereikt voor succes in het buitenland en (voor de eerste keer) de prijs voor het beste Nederlandse lied uitgedeeld. Het publiek mag stemmen op tien van de best verkochte en meest gedraaide Nederlandse nummers van het afgelopen jaar.

Reageren