Carlo Boszhard en Afrojack in vakjury Nationaal Songfestival

Carlo Boszhard, Ali B, Afrojack, Jeroen Nieuwenhuize en Stacey Rookhuizen vormen samen de vijfkoppige vakjury van het Nationaal Songfestival. Dat heeft de TROS donderdag bekendgemaakt.

De vijf muziekkenners bepalen tijdens het Nationaal Songfestival voor de helft wie dit jaar ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. De stem van de kijker telt ook voor vijftig procent mee.

Adviescommissie
Tijdens de uitzending op 26 februari krijgen Carlo, Ali B, Afrojack, Jeroen en Stacey advies van honderd vertegenwoordigers uit de deelnemende Eurovisielanden. Zij vellen hun oordeel over de internationale potentie van de liedjes en acts.

Talentenjachtgehalte
Het Nationaal Songfestival wordt dit jaar voor het eerst geproduceerd door John de Mol en dat is te merken. Het muziekfestijn heeft een hoog talentenjachtgehalte. Van de zes deelnemers die tijdens de live-uitzending op 26 februari tegen elkaar strijden - in heuse battles - , zijn er vijf bekend geworden via een talentenshow. Joan Franka, Pearl Jozefzoon, Raffaëla Paton en Kim de Boer deden mee aan The Voice of Holland, terwijl Tim Douwsma in So you wanna be a popstar? te zien was. Alleen zanger Ivan Peroti is nog relatief onbekend.

 

Reageren