Char: Leven na een ramp

Het medium Char (58) brengt in haar nieuwe show boodschappen over aan de nabestaanden van personen die zijn omgekomen bij grote (Nederlandse) rampen. Televizier legde digitaal contact met Amerika voor een uitgebreid gesprek met Char.

U begint met een nieuwe show bij RTL 4; wat zit er allemaal in?

"Het programma is baanbrekend; niemand heeft ooit zoiets gedaan. Het is altijd moeilijk, als een geliefde overlijdt, maar als het gebeurt tijdens een ramp is het helemaal dramatisch. Je hebt nooit afscheid kunnen nemen van je dierbaren, weet niet wat er precies is gebeurd. Hebben ze veel pijn gehad? Wat gebeurde er nu bijvoorbeeld echt tijdens de vuurwerkramp in Enschede, afgelopen Koninginnedag of bij de tsunami in Azië.

Mensen kunnen het wel raden, maar in deze nieuwe show spreek ik met de overledenen van verschillende rampen en leg aan nabestaanden uit wat er is gebeurd en wat hun geliefden hebben meegemaakt.

Ik communiceer al meer dan 35 jaar met geesten in het hiernamaals en ben vereerd dat ik deze kans krijg en word vertrouwd door de Nederlandse gezinnen om de boodschappen van hun overleden geliefden aan ze over te brengen."

Vertelt u de nabestaanden alles wat u weet over de dood van hun geliefden? Ook als het hen waarschijnlijk zal kwetsen?

"Ik probeer alle boodschappen met empathie en compassie door te geven. Maar ik spreek altijd de WAARHEID."

U leeft in Amerika en heeft daar waarschijnlijk niet veel van (lokale) Nederlandse rampen als de Volendam-brand of de vuurwerkramp in Enschede meegekregen. Vertellen de geesten u hierover, zodat u het voor zich kunt zien en de nabestaanden hierover kunt vertellen?

"Je hebt gelijk. De enige ramp waarover ik iets wist, was de tsunami, maar ik kende niemand van de mensen die daarbij zijn overleden. Iedere geest heeft een ander verhaal. In Amerika is 9/11 het nationale trauma.

Onlangs heb ik een reading gedaan op televisie voor een familie wier zoon een van de omgekomen brandweermannen was. De slachtoffers communiceren met me, ik ben een soort telefoonlijn die de boodschappen naar hun geliefden overbrengt. Liefde is de brug die ons verbindt met de 'andere kant'"

Lees het complete interview in Televizier nr. 5!

Reageren