Comedyserie 30 Rock: een 0

De Amerikaanse comedyserie 30 Rock is in eigen land al geen kijkcijferkanon. Met bij de seizoensstart een slordige acht miljoen kijkers is het geen slecht bekeken show, maar goed is ook anders. Hoeveel dramatischer is het dan gesteld met de Duitse aandacht voor de serie...

Afgelopen zondag ging bij onze oosterburen 30 Rock in première. In de serie zijn topacteurs als Tina Fey en Alec Baldwin (foto) te zien.

Voor het eerst was de serie op de Duitse tv te zien, en van de ruim 82 miljoen Duitsers keken er… nog geen 5.000 mensen naar 30 Rock. Daarmee scoorde de serie het meest dramatische kijkcijfer ooit voor de start van een Amerikaanse serie in Duitsland: een 0.

Raadsel
Hoe het komt is niet echt duidelijk. De serie werd uitgezonden op ZDFneo, een digitaal themakanaal van het tweede net van Duitsland, ZDF. En nu is ZDFneo geen goed bekeken kanaal, het is nog altijd beter bekeken dan door 5.000 mensen. Ook met het uitzendtijdstip en de promotie van de serie was niks mis.

Voorlopig gaat ZDFneo nog wel door met het uitzenden van de serie, maar een woordvoerder verklaarde al dat de serie van de Duitse buis zal verdwijnen als de kijkcijfers echt zo dramatisch blijven.

Reageren