Commerciëlen in de koopjes

Zowel RTL als SBS begeven zich nu in de online koopjesmarkt. Een webshopoorlog?

Dat de commerciële omroepen in Nederland een goede kopieeractie niet schuwen, bewezen programma's als Sterren dansen op het ijs (SBS) & Dancing on ice (RTL), My name is Michael (RTL) & Move like Michael Jackson (SBS) al. Maar nu betwisten de commerciële jongens elkaar ook op het internet.

Voordeel
In november 2009 startte SBS Broadcasting de online koopjessite sbsvoordeel.nl, een site waar mensen door zich te registreren korting kunnen krijgen bij allerlei partners.

Vrijdagochtend maakte RTL Nederland bekend de site Vanvoordeel.nl te starten, een site waar mensen allerlei producten tegen speciale kortingen kunnen bestellen.

Promotie
SBS gebruikte de media-aandacht rond het programma Domino D-day om de koopjessite te promoten. Kijkers van het tv-programma konden gedurende de vallende steentjes kosteloos kans maken op grote prijzen.

RTL pakt het anders aan. Uit een persbericht: "De start van VanVoordeel.nl wordt ondersteund door een opvallende promotiecampagne. Deze campagne is te zien en te horen bij de televisiezenders van RTL, Radio 538 en het netwerk van rtl.nl. In de commercials is een bijzondere rol weggelegd voor een zeer bekende RTL-stem."

Reageren