Community, Chuck en Californication terug bij Comedy Central

21 januari 2011 08:33 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Comedy Central heeft zin in februari. In een persbericht kondigt de zender aan dat de Prozac weer de kast weer in kan, want dan start de zender (weer) met drie comedyseries. Twee bestaande en één nieuwe: Community, Chuck en Californication. We nemen de complete aankondiging even over. 

Community
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. In de nieuwe Comedy Central serie Community komt Jeff Winger (Joel McHale) er achter dat liegen over een buitenlands rechtendiploma geen slimme zet is.

Comedy Central: "De serie laat McHale zien als succesvol advocaat die terug naar school moet om zijn papiertje echt te halen. Te midden van nerds, losers en een lekker blond wijf (Gillian Jacobs) probeert Jeff zijn draai te vinden in het volwassen onderwijs.

Het resultaat? Jeff kan flirten en beledigen zoveel hij maar wil en hij is zeer overtuigend in beiden. Met oneliners als “het leuke aan slim zijn is dat je bijna nooit echt hoeft te werken in het leven” is de toon voor de serie gezet. De rest van de cast, waaronder Emmy Award winnaar Chevy Chase en Hangover acteur Ken Jeong, weet hun zielige bestaan op absurd grappige manier neer te zetten. 

Chuck
Supernerd Chuck (Zachary Levi) heeft in het tweede seizoen van de serie nog steeds de figuurlijke box van Pandora in zijn hoofd zitten, waardoor hij in een voortdurende staat van gevaar leeft.

Omdat Chuck nog eerder over zijn eigen veters struikelt, dan dat hij de mensheid van de ondergang redt, is het de hoogste tijd voor een nieuwe download in zijn hersenen. Met Intersect II is Chuck de nachtmerrie van elke boef. Met dodelijke vechtkunsten en een automatische taalknobbel tot zijn beschikking, is Chuck eindelijk klaar om de nerdherd van hem af te schudden.

Dit seizoen is te zien hoe Chuck de raadselen uit het verleden weet te ontrafelen, een held wordt in het heden en – in een knallende seizoensfinale – zichzelf weet te lanceren naar een nog gevaarlijkere toekomst. 

Californication
Vanaf 14 februari is badboy schrijver Hank Moody terug in een nieuw seizoen van Californication bij Comedy Central.

De serie laat acteur David Duchovny zien als Hank Moody (foto), een man met goede bedoelingen, een onuitputtelijk libido en een magnetische aantrekkingskracht op vrouwen. Deze gevaarlijke combinatie aan eigenschappen lijken hem dit seizoen eindelijk op te breken. Zijn leven is een puinhoop, zijn dochter en zijn grote liefde zijn hem zat en zijn seksuele escapades met lastpak (en minderjarige) Mia hangen als een zwaard boven zijn hoofd.

In een stortbui aan aanklachten wordt hij bijgestaan door zijn sexy en zelfverzekerde “Lady Lawyer” Abby, gespeeld door Carla Gugino. Gelukkig heeft zijn schandaal ook een keerzijde… de vrouwen vinden hem nóg interessanter en zijn boek wordt verfilmd. Speciale gastrollen dit seizoen zijn voor Rob Lowe, Zoe Kravitz, Stephen Tobolowsky (Glee), en rocker Tommy Lee. In Amerika brak het 4e seizoen van Californication alle kijkcijfer records en een 5e seizoen werd meteen bevestigd. De band Go Back To The Zoo en Comedy Central brengen speciaal voor de start van het 4e seizoen een single en videoclip uit als themesong voor de serie. 

Community is te zien vanaf 7 februari elke maandag t/m donderdag om 20.25 uur. Een sneakpreview met aflevering Modern Warfare is te zien op donderdag 3 februari om 22.55 uur.

Chuck seizoen 2 is te zien vanaf 9 februari, elke woensdag om 22.30 uur.

Californication start op maandag 14 februari om 22.55 uur. Daarna is de serie elke maandag te zien om 22.30 uur.

Meer over