Conan maakt web-celebrity

Behalve dat Twitter een leuk tijdverdrijf kan zijn en je snel op de hoogte kan houden van het laatste nieuws, kan het ook je leven totaal op zijn kop zetten. Het overkwam de Amerikaanse Sarah Killen, een 19-jarige studente. Ze had tot vijf maart drie followers, op dit moment heeft ze er ruim 28.000: allemaal dankzij talkshowpresentator Conan O'Brien.

Ex-Tonight Show presentator Conan O'Brien 'tweete' op vijf maart het volgende:

“I've decided to follow someone at random. She likes peanut butter and gummy dinosaurs. Sarah Killen, your life is about to change.”

Vanaf dat moment volgt hij zelf alleen nog maar Killen, terwijl hij zelf door ruim 660.000 mensen gevolgd wordt.

150 nieuwe fans per minuut
In de uren daarna steeg het aantal mensen dat de berichtjes van Killen volgde met ongeveer 150 mensen per minuut. Deze mensen konden meelezen over haar trouwplannen, en dat leverde haar flink wat op. Zo werd haar onder andere een nieuwe laptop en een bruidsjurk aangeboden.

Haar sociale status werd in luttele seconden veranderd van anonieme vrouw tot webceleb.

In de dagen die volgden, liep haar lijst met volgers op tot de huidige (op het moment van het schrijven van dit bericht, red.) 28.060 mensen. Daarnaast is ze geïnterviewd door onder andere Larry King van CNN en mocht ze bij de populaire ochtendshow Good Morning America haar zegje doen.

Dank u, meneer O'Brien
Killen zegt zelf dankbaar te zijn voor alles wat haar tot nu toe is overkomen. In de uren na de actie van O'Brien, post ze zelf op de miniblogsite:

“I knew that randomness would pay off for me one day”.

Toch roept ze haar volgers op om geen geld of spullen naar haar te sturen, maar deze te doneren aan goede doelen. En voor wie nieuwsgierig is geworden: Killen is te volgen op twitter.com/LovelyButton. Conan zelf is te vinden op twitter.com/conanobrien.

Reageren