Conan naar American Idol?

Hij was de afgelopen weken continu voorpaginanieuws in de Verenigde Staten: talkshowpresentator Conan O'Brien. Na een lange strijd om het programma The Tonight Show werd hij uitgekocht door zender NBC, en nu is hij een vrij man. Meteen zijn daar de geruchten: Conan zou in gesprek zijn met de makers van American Idol!

Simon Cowell, nu de leading man van American Idol, maakte bekend dat hij gaat stoppen als jurylid. Dus wordt er naarstig gezocht naar een opvolger die evenveel gewicht in de schaal kan leggen.

Muziek en media
Nu is Conan O'Brien niet meteen een muziekmens, maar hij is wel een doorgewinterde mediaman die al meer dan tien jaar in de business rondloopt. Plus: zijn naam is goud waard sinds het hele schandaal rond The Tonight Show publiekelijk werd uitgevochten.

Op roddelblogs gaat dan ook het verhaal dat de makers van American Idol juist daarom Conan zouden overwegen.

Achtergrond
Of het verhaal klopt, kan nergens bevestigd worden. Maar een recente uitspraak van een ander jurylid doet vermoeden dat Conan toch minder kans maakt dan de roddelbloggers hopen. Zoals AI-jurylid Kara DioGuardi het omschrijft: "Ik denk dat als je Simon Cowell gaat vervangen, je een muzikale achtergrond moet hebben. Je moet iemand zijn die weet hoe het werkt om grote artiesten te spotten en vast te leggen, en je moet onderdeel van hun carrière willen zijn: vanaf het eerste begin tot het absolute einde."

Dat is nou juist iets dat Conan niet heeft. Wordt vervolgd!

Reageren